Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vannak apró holmik, amik minden háztartásban kellenek. Ilyen lehet a spakli, ami ugyan építkezési eszköz, de rengeteget segít a háztartásban. Hasonlóan praktikus a szövet ragasztószalag, ami elképesztő azonnali javításokban tud segíteni.

Ha valaki összeállítaná a top tíz listát azokkal a praktikus holmikkal, amik minden háztartásban kötelező jelleggel kellene, hogy szerepeljenek, akkor egy minőségi szövet ragasztószalag mindenképpen az első öt között lenne. Nem egyszerű ragasztószalagról van szó, hanem egy olyan anyagról, ami akár ideiglenes, akár végleges megoldásként szakember segítsége nélkül is elhárítja a viharfelhőket a fejünk fölül. De mi ez és hogyan használjuk? A normál ragasztószalagokkal ellentétben a szövet ragasztószalagban a hordozóanyag nem egy sima műanyag szalag, hanem egy szövet alapú, rendkívül erős, ugyanakkor kézzel téphető szalag, ami óriási terhelést is kibír.

A szövet ragasztószalag többféle változatban készül. A normál változat mellett van, amit kifejezetten kültéri használatra, erős igénybevételre gyártanak, és van olyan is, ami átlátszó, így plexi lapokat, vagy akár üveget is tudunk vele javítani szinte nyom nélkül.

Miben segíthet a szövet ragasztószalag?

Ha kiszakadt a locsolócső, vagy megrepedt a télikert ablaka, esetleg levált egy műanyag alkatrész a bringádról, a szövet ragasztószalaggal pillanatokon belül megjavíthatod. Ha elszakadt a fociháló, vagy épp a kapufa sérült meg egy erős rúgástól, a szövettel erősített ragasztószalag összefogja gond nélkül.
Kiránduláshoz, túrázáshoz szinte kötelező, mert a levált cipőtalptól a széthasadt sátorlapig bármit megragaszt. Ha a sáros úton kátyúba futsz és leugrik az első sárvédő, vagy lepottyan a rendszámtábla, a szövet ragasztószalag megőrzi neked, míg elérsz egy műhelyig. Ezek a szalagok olyan erősek, hogy normál használat mellett bizonyos esetekben akár végleges javításként is funkcionálhatnak. Ha pedig csak a cseréig akarod bevetni őket, akkor egészen biztosan számíthatsz rájuk.

Ezt érdemes tudni róluk

Bár ezek a szövet ragasztószalagok rendkívül erős ragasztóréteggel készülnek, ami rücskös és nem teljesen tiszta felületen is tapadóképes, a jobb eredmény érdekében azért ezeknek a felhelyezése előtt is érdemes a felületet a lehetőségekhez képest portalanítani. Felhelyezés után azonnal terhelhető a felület, mert a ragasztóanyaggal a kötés azonnal kialakul.