Ritka alkalom: sztárok, egészségmegőrzés, adományok egy helyen.

Valóságos kisváros nő majd ki a földből június 26-án, szombaton Miskolcon, a Szent István téren, amely egy nagyon különleges programsorozatnak ad majd otthont. A Richter Egészségváros nemcsak az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsíti, hanem lehetőséget nyújt az érdeklődőnek, hogy sztárokkal találkozzanak, közben pedig anyagilag is segítsék a megyei kórházat. Hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 300 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott, megemelt összegű 3.500.000 forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: a C-íves sebészeti képerősítő beszerzését.
A szervezők több mint 30 sátorban ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. „Felelős magyar gyógyszergyártóként a Richter Gedeon Nyrt. számára kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, a magyar egészségügy támogatása. Ennek szellemiségében indítottuk útjára 2009-ben a Richter Egészségvárost, melynek Miskolc lesz június 26-án a 81. állomása. az eddigi eseményeken összesen több mint 189 ezren vettek részt az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, melynek köszönhetően az eddig résztvevő 80 egészségügyi intézmény összesen több mint 407 millió forint támogatást kapott vállalatunktól” – nyilatkozta Csaba Lajos János, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztály osztályvezető-helyettese.
Veres Pál, Miskolc polgármestere a következőképpen nyilatkozott a Richter Egészségváros programról: „Egészséget nem lehet pénzen venni, mégis általában csak akkor tudatosul bennünk, mennyire természetesnek vesszük azt, ha minden rendben van a testünkkel, amikor megbetegedünk. Ez a kezdeményezés pedig éppen az egészségtudatosságra, a felelősségteljes életre ösztönöz. És talán az is legalább ilyen fontos, hogy ne csak akkor tisztelegjünk az egészségügyben dolgozók munkája előtt, ne csak akkor próbáljuk segíteni a kórházakat, amikor ők az életünkért harcolnak utolsó erejükig egy világjárvány tombolása közben, hanem „békeidőben” is. Én azt hiszem, megérdemlik, és ebben a tekintetben is példamutató ez a kezdeményezés.”
„Úgy gondolom, ma Magyarországon az egészségtudatos magatartást a felnőttek körében el kell adni, ugyanúgy, mint bármilyen más terméket. A Richter Egészségváros főbb üzenetei: a magas szakmai színvonal, a széles körű elérhetőség, a szűrővizsgálatok széles tárháza, és a családok elérése. Azt gondolom, valamennyi cél egyszerre hétköznapi és nemes.” – fejtette ki Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.
A részletes programot az alábbi plakáton olvashatják.