Kezdőlap Uncategorized

TEREMTS BÉKÉT MAGAD KÖRÜL – Elindult a Nemzetközi Béketeremtők Ligájának munkája!

Megkezdte munkáját a Nemzetközi Béketeremtők Ligája, melynek magyarországi, 6 fős csoportját a miskolci Szurasenkó Dániel vezeti. A csapat két hetente tart értekezletet, valamint havonta lelkigyakorlatot. Dániel hisz abban, amit a jelenlegi dalai láma mond, hogy „Ha békében akarsz élni, teremts békét magad körül”. Így fontos, hogy a csapattagok kapjanak lehetőséget a fejlődésre, tanulásra, továbbképzésre, melyet Dániel hazai és nemzetközi előadók segítségével szervez meg. A liga elsődleges célja, hogy humanitárius kampányokat, vallásközi párbeszédeket, és emberjogi, társadalomjobbító programokat szervezzen!

Mint azt a bemutatkozó anyagukban olvasni lehet, az IPL (angolul: International Peacemakers League) nem vallásszervezet, hátterében nem áll egyetlen egy vallás, vagy vallási tevékenységet folytató közösség sem. Önállóak, azonban bárkivel együttműködnek, akikkel azonos értékek mentén tudnak építkezni. Dániel célja, hogy ebben az évben minden megyeszékhelyen legalább egy vallásközi párbeszédet szervezzenek, és 100 együttműködési megállapodást kössenek hazai és nemzetközi alapítványokkal, egyházakkal és más civilszervezetekkel!

A közösségi médiában elindult a mindennapi bölcsesség sorozatuk magyarul és angolul is, egy-egy vallási vezető, vagy spirituális személy idézete tárul a nagyérdemű elé. Indul az „Ismerd meg a világ vallásait!” című sorozat, melyben Szurasenkó Dániel utazik világvallások hazai képviselőihez, templomokba, mecsetbe, zsinagógába és a helyi szokásokról, a vallások alaptanításairól készít élő beszélgetéseket. Ennek a sorozatnak az a célja, hogy ismeretet adjanak arról, hogy kikkel, milyen közösségekkel élünk egy városban, országban, megismerjük egymást és ezáltal sokkal inkább elfogadóbbak legyünk.

A Nemzetközi Béketeremtők Ligája alkotópályázatot is hirdet a Föld napjának alkalmából (04. 22.), melynek címe: A megbékélt Föld. A pályázaton amatőr és professzionális fotósok és festők egyaránt indulhatnak több kategóriában. Ennek részleteiről és a jelentkezés menetéről a következő linken olvashatnak: https://www.facebook.com/events/432030284750858

Április 18-án kerül megrendezésre a 2. Béke Konferencia! Mint arról a Mizu Miskolc is beszámolt korábban hatalmas sikerrel, 353 résztvevővel rendezték meg az 1. Béke Konferenciát 2020 januárjában, mely során vallásközi párbeszédeket, izgalmas előadásokat, dialógusokat hallhatott a publikum a Miskolci Galériában. Tekintettel a járványügyi helyzetre, a 2. Béke Konferencia idén, 2021. április 18-án, vasárnap 14 és 20 óra között az online térben kerül megrendezésre. A béketeremtők további célja egyébként, hogy az idei évben offline rendezzék meg a 3. és a 4. Béke Konferenciákat is Budapesten és Székesfehérvárott.