A magyarok fele igen!

Az elmúlt évek járványos időszakai miatt megnőtt a kereslet az online webáruházak árucikkei iránt. Többen vásárolnak ilyen módon, mint 5 évvel ezelőtt, a megrendelők többsége a fiatalok és a középkorúak körében keresendő. Az 55 év alattiak többsége idén már elsősorban az interneten vásárol be az ünnepekre – derül ki az EY 16 000 fogyasztó bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

Évtizedekig a fényekbe és díszekbe öltöztetett üzletekkel próbálták a vevők figyelmét felkelteni a kereskedők. A hagyományos megoldások azonban háttérbe szorulnak az online vásárlás térnyerésével. Azok a vállalatok, amelyek figyelembe veszik ezeket a változásokat, és az online térben is képesek hatékonyan megragadni a vásárlók figyelmét, az idei ünnepek alatt is jelentős forgalomra számíthatnak” – hangsúlyozta László Roland, az EY üzleti tanácsadással foglalkozó üzletágának associate partnere.

Előnyök és hátrányok

Egy áruházban történő vásárláskor érzékszerveinkkel vehetjük szemügyre a portékát, sokszor már tapintás során elárulja magáról az árucikk, hogy érdemes-e megvenned, de az illata, élőben látott színei is meggyőzhetnek. Ezt a webáruházban nem teheted meg. Nincs illat, nem tudod megfogni és még a színek sm biztos, hogy olyanok a képen, mint a valóságban lesznek.

Miért olyan népszerű akkor az online vásárlás?

– Mert kényelmesen, székedből, egy kattintással megrendelheted az árut

– Akár rögtön fizetheted is átutalással, vagy bankkártyával

– Több választék van egy adott áruból színben, variációban, mint egy üzletben

– Az áru házhoz érkezik, közvetlenül a kezedbe

Sok a csaló webáruház

Annak érdekében, hogy biztosan megkapd egy adott oldalról a megrendelésed, több dologra kell figyelned!

1. Olyan webáruházból rendelj, ahonnan már ismerőseid is sikeresen rendeltek.

2. Nézd meg a visszajelzéseket egy adott termékről. Az eddigi vásárlók általában írnak róla milyen az áru.

3. A TV-ben, rádióban hirdetett cégek webáruházai megbízhatóak, ezekben nem fogsz csalódni

Képek: shutterstock