Kezdőlap KÉK HÍREK

Tragikus vonatszerencsétlenség történt Csehországban

Összeütközött két személyszállító vonat szerda reggel Nyugat-Csehországban, a német határ melletti Domazlice közelében. A tömegszerencsétlenségben két ember meghalt, és mintegy negyvenen megsérültek. A helyi sajtóértesülések szerint a sérültek közül hét ember állapota válságos, több mint harmincan nincsenek életveszélyben.

Mint kiderült egy Münchenből érkező expressz ütközött össze egy helyi járattal. A baleset oka valószínűleg az, hogy az expressz Domazlicénél nem állt meg a továbbhaladást tiltó piros lámpánál. A vonatközlekedés Domazlicénél egyelőre szünetel.

Komoly gondok a Cseh Vasutaknál

Csehországban egyébként az utóbbi időben több hasonló vonatbaleset is történt, általában egy-két halottal és egy-két tucatnyi sérülttel. A szerencsétlenségek oka minden esetben emberi hiba volt, mivel valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros lámpát. A prágai sajtó azt írta korábban, hogy Csehországban kevés a mozdonyvezető, ráadásul sokan túlterheltek, mert a nagyobb kereset érdekében túlórákat vállalnak, gyakran szabálytalanul. A Cseh Vasutak vezetősége jelezte: felülvizsgálják a mozdonyvezetők munkáját szabályozó rendszert.