Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A családi pótlék indexálásának megszűnése után, amelyről korábbi cikkünkben itt olvashatnak,  a Finanzamt azonnali hatállyal megkezdte a külföldi munkavállalók adatainak feldolgozását, amely nem csak a családi pótlékot érinti, hanem a hozzá kapcsolódó adókedvezményeket is.

 Nem kell külön kérvényezni, a családi pótlék indexálásából járó különbözetet, és az adókedvezményeket, minden jogosult automatikusan megkapja az elmaradt összeget.
Akinek folyamatban van az adóbevallása, és családi pótlékra is jogosult annak jelenleg egy kicsivel többet kell várnia, mivel az adójóváírás és adókedvezmények összege is változik, valamint a korábbi évek bevallásának visszatérítendő összegét is újra számolják.
A családi pótlék igénylés adategyeztetése is folyamatos a Finanzamt részéről. Az érkező levelekre, fontos a megadott határidő betartásával válaszolni és minden kért dokumentumot és igazolást csatolni, hogy a teljes összeget folyósítani tudják.

Forrás: www.adoguruat.com