Kezdőlap Uncategorized

Utoljára látható … Agymanók

Riley Anderson hétköznapi lány, aki Minnesotában él egy nagy kertes házban, mókás szüleivel, és sok-sok barátjával. Riley-t, akárcsak mindenki mást, a tudatában élő érzelmei irányítanak. Ők Derű, Bánat, Harag, Undor, és Majré, akik a Riley agyának központjában, a Fejhadiszálláson laknak, ahonnan a kislány mindennapi életét irányítják. Ez a felütése az utóbbi évek egyik legjobb rajzfilmjének.

250px-Agymanók_poszter

Derű Riley első számú érzelme, a kislány folytonos jókedvéért felel, Majré Riley biztonságának megóvásért, Undor a társadalmi életét védi, Harag pedig az önbizalmát és a becsületét. Az egyetlen kivétel Bánat, akiről senki sem tudja, mi képzi fő feladatát, és, akire ezért a legtöbb érzelem neheztel, különösen Derű, aki nem akarja, hogy Riley valaha is szomorú legyen.

inside_out_kep

Riley személyiségét különböző szigetek, az úgynevezett “Személyiség szigetei” határozzák meg, melyet Riley életének nagy pillanatai, a főemlékek működtetnek. Riley-t rendkívül boldog gyerekkorral áldta meg az ég, ám mikor a lány tizenegy éves lesz, minden megváltozik. Ő és a családja a békés kertvárosból kénytelenek San Franciscóba költözni, az édesapja új állása miatt… 1-1

Külön kiemelném a kisfilmet a főfilm előtt. Már csak ezért is érdemes megnézni az amúgy 100%-os Agymanókat ! agymanók1

Hogy milyen kalamajkák várnak az érzelmekre és ezáltal a kislányra, ma utoljára megtudhatjátok a Művészetek Házában.

Vetítési időpont :

Uránia-terem : 15:30

Cinema City : http://www.cinemacity.hu