Kezdőlap Uncategorized

Variációk tojásra

Kemény tojás: A húsvéti tál alapja, a kihagyhatatlan és az elronthatatlan. Csak annyi dolgunk van vele, hogy a szobahőmérsékletű tojádokat, gyöngyöző vízben legalább 10 percig főzzük, majd gideg víz alá tesszük őket, majd tetszés szerint felszeletejük. Díszítjük vagy vele díszítünk.

Sárga főtt tojás: Ezek a tojások egszerűek, mégis különleges. A varázslat abban rejlik, hogy a fehérjét és a sárgáját még nyersen a héjában összekeverjük. Fogunk egy harisnyát, beletesszük a tojást , majd jól megpörgetjük. Miután kifőztük és megpucoltuk, különleges dekorációi lesznek a nagy, egységesen sárga tojások a húsvéti tálnak.

Avokádós tojás: Emmek a fantasztiukus ünnepi ételnek az elkészítésében csak egy dolgot ronthatunk el, a vásárlást. Csak arra kell figyelnünk, hogy a megfelelő avokádót vigyük haza. Az a jó, ami tapintásra is jó, aminek be tudjuk nyomni a héját, mégis van rugalmassága. Formára inkább tömzsi, mint egy hatalmas tojás és ne aggódjunk, ha már be van egy kicsit barnulva, az lesz az igazi. Aztán már csak össze kell keverni a tojássárgájával, fűszerezni sóval, borssal, római köménnyel. Keverés közben adjunk hozzá majonézt és citromlevet, majd töltsük vissza a félbevágott fehérjébe vagy legyünk kreatívak. Ez a selymes zöld színű étek igazi éke a húsvéti asztalnak.