Miskolc rengeteg látnivalóval rendelkezik, melyek egy részéről alapos ismeretei vannak egy átlag miskolcinak is, míg más részüket csak a nagyon elhívatott lokálpatrióták és a turizmus szakmát régóta és lelkiismeretesen művelők ismerik. Szerencsére minden évben van olyan esemény is, amikor egy-egy új attrakció születik vagy egy korábbi megújulásának, új köntösbe öltöztetésének lehetünk tanúi. 

MIDMAR Kft. úgy gondolta, hogy hogy rendszeres alkalmakat teremt arra, hogy a Tourinform iroda munkatársai a turisztikai szakma képviselővel együtt ellátogathatnak azokhoz a szolgáltatókhoz, ahol valamilyen újdonsággal várják a városunkba érkező turistákat. A közös bejárások célja, hogy első kézből kapjanak információkat, személyes benyomásokat, melyek alapján sokkal hitelesebben tudják vendégeiket az adott attrakciók felkeresésére buzdítani. Az információk különösen azok számára lehetnek hasznosak, akik a front-office-ban dolgozva napi szinten találkoznak a Miskolcra érkező turistákkal. Főként a szálláshelyek recepciósai azok, akiknek lehetőségük van a vendégekkel beszélgetni és felhívni a figyelmet egy-egy új attrakcióra – áll az önkormányzat közleményében.

Sorozatuknak a ’Vendégségben itthon’ címet adták és stílszerűen az első út május 26-án Lillafüredre fog vezetni, ahol a múlt héten átadott ’Vendégségben Herman Ottónál’ kiállítást tekinthetik meg a résztvevők. A Herman Ottó Emlékházban a mai trendeknek megfelelő interaktív tárlat került kialakításra, a múzeum munkatársai bíznak benne, hogy minél több vendéget fogadnak majd az elkövetkező időszakban.

Forrás MIDMAR Kft.