Kezdőlap Uncategorized

Vigyázz, kész, indul a tavasz!

Elképesztő, hogy egy kis napsütés, milyen könnyen mosolyt csal az arcunkra. Persze ezt nem láttam, csak abból következtetek, ahogy több ember is hálás szemekkel nézett az égre ma a sétálón, amikor a tavasz első sugarai pár percre megsimogatták maszkkal fedett arcukat.

Épp itt volt már az ideje, hisz szenvedünk eleget az utóbbi időben. Megérdemeljük, hogy legalább napnyugtáig élvezhessük az új évszakkal járó örömöket. Az elmúlt hetek időjárása jócskán megnehezítette, hogy az ember csak egy pár órára elfeledkezzen arról, hogy mi történik a világban.

Egy német kutatás szerint jó hangulatunk legnagyobb ellensége tavasszi hónapokban a szél. Az utóbbi időben pedig kaptunk belőle rendesen. De nem baj, mert holnaptól enyhülés kezdődik, és ez a fránya északi szél is veszít az erejéből.

Ráadásul most az északkeleti országrész lesz a szerencsésebb, ahogy ma is. Míg a dunántúlon borult idővel és záporokkal küzdenek a következő két napban, addig a Miskolciak többször is élvezhetik a zavartalan napsütést. Aztán ez a hideg légörvény végleg elhagyja térségünket. Persze ez nem azt jelenti, hogy a hétvégén már a Szinva patakban áztatjuk a lábunkat, de komoly eselyünk van arra, hogy pár nap múlva már csak egy kis tavaszi kabátban sétálgassunk, mert ha hétvégén még nem is, de jövő héten már biztos, hogy 20 fok feletti értékeket mérhetünk.