Kezdőlap Uncategorized

Az Operatív törzs módosította az oltási stratégiát

Az oltási munkacsoport és az Operatív törzs módosításokat vitt végbe, hogy minél előbb minél több ember kapja meg az első oltását. Minden rendelkezésre álló és beérkező vakcinaszállítmányt teljes mennyiségben mielőbb kiszállítanak az oltópontokra.

Müller Cecília bejelentette, hogy megkezdődik az úgynevezett kritikus infrastruktúrában dolgozók, mások mellett az áramellátási és tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak beoltása. Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 747 519 fő a beoltottak száma, ebből 524 604 fő már a második oltását is megkapta. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás.

Az aktuális adatok szerint 9637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 603 347 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 224 főre emelkedett. 11 760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már 33368 főre nőtt az igazolt COVID-19 fertőzöttek száma.
A járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat. A harmadik hullám kezdete óta újabb egymillióval nőtt a regisztráltak száma, de még így is sokan vannak, akik nem jelentkeztek. Az időseket különösen kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon! A védőoltás életet ment.