Kezdőlap Uncategorized

Zenés tízórai a szimfonikusokkal

Jó hangulatú, zenés tízórain ismertette következő évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A sajtó képviselőit a Művészetek Házában látták vendégül.

Kellemes muzsika és tartalmas szakmai ismertetés várta a média képviselőit a Szimfonikusok sajtótájékoztatóján. Az eseményen a következő évad programját ismerhették meg a résztvevők.

Jó tapasztalatokkal és pozitív visszajelzésekkel feltöltődve kezdtük meg a következő zenei évad összeállítását – mondta Szászné Pónuzs Krisztina, a Szimfonikusok ügyvezetője. Hozzátette: bár az évadban van még bőven feladat – fellépnek ugyanis a Bartók Plusz Operafesztiválon három koncerttel, majd a Nyári Színházban adnak Promenád koncerteket, júliusban pedig a tokaji Fesztiválkatlanban is muzsikálnak – összességében elmondható, hogy sikerrel zártuk a 2015-2016-os évadot, s ebből táplálkoztunk a jövőre nézve is.

A sajtótájékoztatón elhangzott többek között, hogy a vezetőség igyekszik folyamatosan nyitni a nyilvánosság felé, erősíteni sajtókapcsolatait, és megkezdődött egyfajta imázsépítési törekvés is. Gál Tamás, a zenekar művészeti vezetője ennek kapcsán elmondta: nagy öröm számunkra, hogy egyre több sajtóorgánumban látják/hallják vissza magukat, többek között az országos médiumokban is, mint Bartók Rádió és a Duna Televízió. A karmester úr szerint ezek nagyon pozitív visszajelzések és fontosak is.

A következő évad kapcsán elhangzott, hogy nagy hangsúlyt kaptak a különleges, ritkán hallott művek és a családokat célzó programok. Továbbra is két saját bérletet kínál a zenekar, a 7 koncertes Tűzvarázst és a 4 koncertes Hangforrást. A sorozatok struktúráját tekintve a “nagy” bérlet, népszerű, ismert, s méltán közkedvelt darabokat tartalmaz, a “kisebb” bérlet pedig egy igazi ínyenc válogatás a zenei különlegességek kedvelőinek. Újításként a Hangforrás bérlet idén 3 adott és egy választható hangversenyt tartalmaz, ahol két kamarakoncert – amelyeknek a Zenepalota ad majd otthont – közül választhatja ki a hangverseny-látogató a negyedik koncertet a bérletbe.

Emellett hallhatjuk még a zenekart a Filharmónia Szezonbérletében, folytatódnak a gyermek-, és ifjúsági programok és a bérleten kívüli koncertek is.

(fotó: Végh Csaba)