Kezdőlap Uncategorized

X-Men-Apokalipszis : Nem csak képregény rajongóknak !

13226639_1161423943881270_7908027632462160935_n

Monumentális piramisépítés Óegyiptomban. A Fáraó éppen készül levitézlett testéből egy ifjú titán testébe átköltöztetni a lelkét, amikor lázadók (nem a messzi-meszi galaxisból…) egy kis csoportja megpróbálja ezt magakadályozni. Nem, ez nem a Csillagkapu egyik epizódja, nem is az I.e. 10 000. Ez itt az X-Men sorozat legújabb darabja, amelyben a legelső (?) mutáns, Apokalipszis ébred fel többezer éves álmából, hogy általa verbuvált bandájával a ’80-as évek elején leigázza az emberiséget, amely mint köztudott, megérett a pusztulásra (mikor volt az emberiségnek olyan korszaka, amikor nem érett meg erre ? 🙂 ).

Természetesen a gonosz mutáns brigáddal csakis a jó mutáns csapat veheti fel a harcot. X professzor Mistique-el karöltve, régi és új harcostársakkal oldalukon küzdenek meg minden idők leglátványosabb X-Men filmes haccacáréjában Apokalipszissel, Magnetóval, Angyallal, a szexi Ororoval és a legszexibb Pszichével.

nicholas_hoult_67703
“Szabad egy csókot ?”
x-men-apocalypse-five-things-04-spicypulp
Ördög az emberben.
professor-x-and-his-kickass-crew-stand-ready-to-defend-in-the-new-x-men-apocalypse-post-884025
“Dús hajába tép a szél…”

A forgatókönyv ezer sebből vérzik, DE aki nem bergmani mondanivalóra vágyik, „csupán” melegszik egy roppant szórakoztató 140 perces élménymozival, azoknak remek kikapcsolódást fog nyújtani a mutánsok újabb dinamitja !

munn-social-5_1
Rossz fiú és rossz kislány
xmen-apocalypse-gallery-06
Magneto dühös
angyal
“Angyal, te hazudtál, mégis mindig várok rád!”
xmen-apocalypse-cyclops-jeangrey
Ott jönnek a Lannisterek ! 😀

Mondtam már, hogy a 2009-es Watchem mozi óta, filmnek még nem volt ennyire jó soundtrack albuma ? Oh…azok a csodálatos 80′-as évek. Lesz még itt Stan Lee családi cameo, valamint számos pop kultúrális utalás a korszakra (pl. a mutáns fiatalok megnézik a moziban A Jedi visszatért !!!).

Rendező : Bryan Singer
Szereplők: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Evan Peters, Rose Byrne, James McAvoy, Olivia Munn, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Tye Sheridan, Sophie Turner, Josh Helman, Stan Lee, Lucas Till, Kodi Smit-McPhee.

wolverine
Kedves ismerős cameoja (a film egyik csúcsjelenete)

Magyar nyelvű előzetes :

A filmet a Művészetek Háza Uránia-termében június 1-ig 15:30-as kezdettel, valamint a Cinema City moziban (feltehetően még nagyon sokáig) tudjátok megtekinteni.

Mindenkinek jó szórakozást kíván a mozizáshoz :
Lichtenstein Raymond
filmesztéta