Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Zrínyi Művészeti Napok

Immár 25. alkalommal, 2020. május 27. és június 17. között kerül megrendezésre a Zrínyi Művészeti Napok rendezvénysorozata a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban.

A megnyitó ünnepségen a dráma tagozatos diákok évek óta részleteket mutatnak be különböző előadásokból, és ekkor kerül sor a kiemelkedő eredmények ismertetésére, a díjak és jutalmak átadására.

A 10. évfolyam rajzosai – a korábbi évek gyakorlatát követve- idén is készítettek festménymásolatokat. Az elkészült munkákról az iskola tanárai és diákjai szavazhattak.

Négy diák kapott Művészetért Díjat kiemelkedő művészeti tevékenységükért. Két rajz tagozatos (Bertók Eszter és Koseczki Enikő), valamint két dráma tagozatos diák (Godó Balázs és Szabó Zalán) négyéves munkáját ismerték el ebben az évben.

A Zrínyi Művészeti Napok alatt a Folyosó Galérián a Parafrázisok című kiállítás, az aulában pedig a festménymásolatok tekinthetők meg.

2022. június 2-től a drámás csoportok évfolyamonként mutatnak be különböző műfajú darabokat az iskola színháztermében, amelyekkel számot adnak a tanév során szerzett szakmai tudásukról. Az előadásokon meghívott vendégek (köztük szülők, tanárok, diáktársak) vesznek részt.