Kezdőlap KÉK HÍREK

„Kenderüberraschung!” Tizennégy kiló kábítószert foglaltak le a rendőrök

Három helyszínen, Győrben és Győrújbaráton léptek akcióba.

Az egyenruhások pénteken egy 24 éves győrújbaráti férfi lakóhelyén 98 tő kifejlett indiai kendert, műanyag vödrökben tárolva nagy mennyiségű, zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, zacskókba csomagolva kábítószergyanús rózsaszínű tablettákat, valamint a hűtőszekrényben nagyobb mennyiségben kábítószergyanús fehér port találtak. A növények fejlődését a gyanúsított professzionális eszközökkel, infralámpákkal, öntöző- és levegőztető rendszerrel biztosította – tudatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. 

A férfi másik, győri címén zacskókba csomagolva nagy mennyiségben szintén kábítószergyanús fehér port, rózsaszín tablettákat és zöld anyagmaradványt foglaltak le a rendőrök, továbbá itt is professzionális, a kannabiszültetvény üzemeltetéséhez szükséges eszközöket, gépeket találtak. A 24 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, közölte a rendőrség.

Bűntársánál is kábítószergyanús fehér port és zöld anyagmaradványt foglaltak le. A 39 éves győri férfi elmenekült az intézkedés elől, a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki ellene, a lakásban tartózkodó barátnőjét pedig kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatták ki.