Noha világszerte több állatorvos is látott már hermafrodita macskákat, melyek egyszerre rendelkeznek hím és nőstény nemi szervekkel, Hope esete egészen más.

A rendkívüli kóbor cicának az esetéről azért tudunk, mert egy állatjótékonysági szervezet elvitte az állatorvoshoz, ám a vizsgálat során döbbenetes felfedezést tettek: Hope sem nem kandúr, sem nem nőstény. Ez az első dokumentált ilyen állatorvosi eset.
Amikor megmentették az utcáról a cirmost, először azt gondolták, hogy nőstény, ám a Cats Protection Warringtonban található mentőközpontjában történt állatorvosi vizsgálat során fény derült arra, hogy a cicának nincsenek nemi szervei.

Noha az állatorvosok megjegyezték, láttak már olyan esetet, amikor egy cica hermafrodita volt, magyarul hím és nőstény nemi szervekkel is rendelkezett, a 15 hetes Hope-nak egyáltalán nincsenek nemi szervei.
Soha nem láttak még ilyet!
Fiona Brockbank, a Cats Protection vezető állatorvosa rámutatott, szerintük arról lehet szó, hogy a cica szaporítószerve nem fejlődött ki, ám azt megjegyezte, hogy Hope-ot semmiben sem akadályozza helyzete.

A cica állapotára nem is létezik szakkifejezés, ami nem meglepő, hiszen az orvosok elmondása szerint soha nem találkoztak még hasonló esettel sem, és nem is tudnak róla, hogy valaha bárhol is dokumentáltak volna ilyesmit.
Mivel a cica az utcán kóborolt, és fény derült a döbbenetes igazságra is, a szervezet állatorvosai megfigyelés alatt tartják a cirmost, ám eddigi tapasztalataik alapján a cica ugyanúgy képes vizelni és üríteni, mint a normális macskák.
 

Forrás: Cats Protection Tyneside Adoption Centre