Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A piros-fehérek labdarúgói Balmazújvárosba utaztak tegnap. 

Az első félidőben a DVTK előbb többnyire távoli lövésekkel, majd kisjátékokkal próbálta áttörni a hazai védelmet, de gólt nem sikerült szerezni, míg a másik oldal kísérleteit már csírájában elfojtották.

A szünet után szinte az első veszélyes helyzetüket gólra váltották a nyíregyháziak.

A Diósgyőr egyre nagyobb erőket vonultatott fel az ellenfél kapuja előtt, a végén már Viczián Ádám és Bárdos Bence is középcsatárt játszott, és végül utóbbi egyenlített a vendégszektort megtöltő közönség legnagyobb örömére.

Merkantil Bank Liga 36. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
Balmazújváros, Városi Stadion, 1500 néző

Játékvezető: Görög Márió (Bertalan Dávid, Sinkovicz Dániel)

NYSFC: Hegedüs Lajos – Csősz Richárd, Gál Szabolcs, Gengeliczki Gergő, Nagy Barnabás – Vass Patrik Sigér Ákos – Pekár László, Kovácsréti Márk, Pataki Bence – Novák Csanád.
Sportigazgató: Fekete Tivadar

DVTK: Branislav Danilović – Farkas Dániel, Viczián Ádám, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Koman Vladimir, Holdampf Gergő, Bényei Ágoston – Jérémie Obounet, Lőrinczy Attila, Lukács Dániel
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Csere: Koman Vladimir helyett Medgyes Sinan a 61., Pataki Bence helyett Farkas Bendegúz és Pekár László helyett Gresó Mátyás a 64., Bokros Szilárd helyett Gera Dániel és Jérémie Obounet helyett Könyves Norbert a 71., Kovácsréti Márk helyett Szerető Krisztofer a 72., Lőrinczy Attila helyett Szűcs Kornél és Bényei Ágoston helyett Illés Bálint a 81., Novák Csanád helyett Adamcsek Máté és Sigér Ákos helyett Kiss Ákos a 84. percben.

Sárga lap: Koman Vladimir a 20., Vass Patrik a 68., Hegedüs Lajos a 71. percben.

Gólszerző: Novák Csanád (1-0) az 55., Bárdos Bence (1-1) a 88. percben.

Kulcspillanatok

55. perc: Egy bal oldali beadás egyedül találta a hosszú oldalon Novák Csanádot, aki közelről a kapuba fejelt, 1-0.

88. perc: Lukács jobb oldali beadására Bárdos Bence érkezett a hosszú oldalon, és közelről a kapuba belsőzött, 1-1.


Edzői értékelések

Fekete Tivadar
„Így, hogy a mérkőzés végén kaptuk az egyenlítő gólt, van ok a csalódásra. Nagyon közel álltunk a győzelemhez, de a mérkőzés addig tart, amíg le nem fújja a játékvezető.
A srácok nagyon jól küzdöttek, ha a bajnokság elejétől ezzel az odaadással, ezzel az akarással játszottak volna, akkor a Nyíregyháza nem ott állna, ahol most. Még két forduló maradt hátra, továbbra is mindent elkövetünk, a bennmaradás kiharcolásáért.”

Kuznyecov Szergej
„Az eredménnyel és a játékkal sem lehetek elégedett, ennél több kell a mezőnyben, és pontosabban kell befejezni a támadásokat, mert egy gól kevés az ilyen mérkőzéseken. Ugyan mi voltunk fölényben, de mint tudjuk, a futballt gólokra játsszák. Hiába dolgoztunk ki sok helyzetet, azokat ki is kellett volna használni. Készültünk az ellenfél hosszú labdáira és a pontrúgásokra, számomra érthetetlen, hogy a legjobban fejelő játékosuk hogyan maradhatott teljesen egyedül. Az ilyen hibákat nem szabad megengedni.
Pozitívum, hogy a csapat az utolsó pillanatig küzdött és hajtott, és ha ekkor már nem is olyan sok helyzetet alakított ki, de nyomás alatt tartotta az ellenfelet, és végül egyenlített.”

/Nyitókép: Szabó Krisztián/