Kezdőlap KIEMELT

A DVTK két lovasa is tagja a Nemzetek Díja győztes ifjúsági díjugrató csapatnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sporttörténelmi győzelmet arattak a magyar ifjúsági díjugratók.

Május első hétvégéjén a Salzburg melletti Lamprechtshausenben Kisgergely Kata és Ifj. Szuhai Gyula képviselte a DVTK-t az ifjúsági magyar díjugrató válogatottban. A tíz jelentős erőt képviselő ország négyfős válogatottja ellen álltak starthoz Ausztriában a kétfordulós, 140 cm-es ifjúsági Nemzetek Díja versenyben.

A magyar csapat első két lovasa, ifj. Szuhai Gyula (DVTK) Perthy Jacksonnal és Kisgergely Kata Csenge (DVTK) Bizar VDL-lel hibátlanul, illetve négy hibaponttal lovagolt, H. Nagy Emma Hopefullyval kétszer nyolc hibaponttal teljesített. A záró lovas, Ferencz Dalma Mercédesz Corrada nyergében dupla hibátlannal biztosította be ezt a nagyszerű sikert.

A DVTK két lovasa így hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország először diadalmaskodjon az ifjúsági Nemzetek Díján, olyan nagy multú lovassport országokat is megelőzve, mint Németország, Belgium, Olaszország, Nagy-Britannia és Lengyelország. 

/Nyitókép forrása: dvtk.eu/