A baki 100 milliárd dolláros buktát jelent az Alphabetnek.
Hamarosan – a tesztelési fázis után – berobbanhat a Microsoft érdekeltségű OpenAI által fejlesztett ChatGPT nagy riválisa, a Google Bard nevű chatbotja. 

A Sundar Pichai által „kísérleti társalgási AI szolgáltatásnak” nevezett fejlesztés, azaz a Bard abban különbözhet majd nagy riválisától, hogy közelmúltbéli események kapcsán is megbízható válaszokat tud adni, mivel „a webről származó információkból merít, hogy friss, jó minőségű válaszokat adjon” – mondta a Google vezérigazgatója. 

Hétfőn, a Twitteren közétett promóciós videóban azonban csillagászok olyan pontatlan információt szúrtak ki, ami elmarasztalja a Google mesterséges intelligenciájához fűzött nagy reményeket. 

A Bardhoz intézett kérdés a következő volt: „A James Webb űrteleszkóp milyen új felfedezései érdekelhetnek egy kilencéves gyereket.” A Bard több válasszal is előrukkolt, de az egyikben egy olyan téves kijelentést tesz, miszerint a James Webb űrteleszkóp készítette az első képeket a Naprendszeren kívüli bolygókról, miközben, az első ilyen felvételeket az Európai Déli Obszervatórium VLT (Very Large Telescope) nevű teleszkópja készítette 2004-ben – adta hírül több hírportál is. 

A baki 100 milliárd dolláros buktát jelentett az Alphabet Inc. – a Google és a valamikor a Google-hoz tartozó cégek anyavállalata – számára.