Hétvégén, a Széchenyi utcán, a színház épülete előtt több mint száz kerékpáros gyűlt össze, hogy együtt tekerhessenek le a Diósgyőri várhoz és vissza, ezzel hozzájárulva eme impozáns épület energiaköltségének fedezéséhez.

Béres Attila színházigazgató ugyanis még október 21-én, az intézmény rendkívüli sajtótájékoztatóján elmondta, hogy rendkívül nehéz helyzetbe került a intézmény az elszabadult távhő és energia árak miatt.

Az igazgató a rendkívüli sajtótájékoztatón arra is felhívta a figyelmet, hogy adománygyűjtésbe kezdenek. Ahogyan 200 évvel ezelőtt is, úgy most is azt várják a miskolci közönségtől, hogy forintot forint mellé téve segítsenek, hogy a bicentenáriumi évben is megtarthassanak minden előadást.

A Miskolci Road Cycling Club az elsők között reagált a Miskolci Nemzeti Színház segítségkérésére. Jótékonysági kerékpározást szerveztek annak érdekében, hogy a Miskolci Nemzeti Színház fennmaradhasson, és túlélje az elkövetkező nehéz időszakot.

A részvételi díjat, amelynek összege önkéntes alapú volt, a kihelyezett adománygyűjtő urnában gyűjtötték, majd a helyszínen át is nyújtották a színház igazgatójának.

/Nyitókép: András Lajos-Miskolci Nemzeti Színház Facebook-oldala/