Az E.ON ELTE-BEAC csapatát fogadta a DVTK HUN-Therm a Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 9. fordulójában.

Visszafogottan kezdtek, majd magabiztosan nyerték meg az összecsapást a piros-fehérek.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 9. forduló

DVTK HUN-Therm – E.ON ELTE-BEAC 70-48 (15-5, 16-16, 24-10, 15-17)

(Miskolc, DVTK Aréna, 1100 néző.)

Játékvezetők: Balog György, Rózsavölgyi Alexandra, Dr. Németh Patrik

DVTK: Bacsó 2, Aho N. 10/6, Guirantes 14/3, Garbin 10/3, C. Green 12. Csere: Kányási 18/6, Aho T. 2, Bernáth, Márkusz 2, Oláh.

Vezetőedző: Völgyi Péter.

BEAC: Angyal, M. Green, Orosz, Tóth F., Radócz. Csere: Milkovics, Benke, Zsámár.

Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

Kipontozódott: M. Green a 32. percben.

Edzői értékelések

Völgyi Péter: "Nehéz tíz napon vagyunk túl, a mai mérkőzésnek az előzetese az volt, hogy szinte napról napra, óráról órára fogytak a játékosok: Jovanovic sérülése súlyosabbnak bizonyult az előzetesen vártnál, aztán Kiss Angi betegedett meg, Vég-Dudás Anna lett rosszul az U23-as mérkőzésen, menet közben Bernáth Réka jelezte, hogy nagyon fáj a bokája, szép lassan elfogytunk a mérkőzésre.  Szerintem nem jól használtuk ki a magasembereinket, nem jól játszottuk meg őket és ők is bizonytalanok voltak a befejezésben. A mai napon csak a győzelem volt fontos, ezt a meccset túl kellett élni és be kellett húzni, ez végül sikerült. Vár még ránk egy erőpróba, holnap egy átmozgató edzés után kedd hajnalban már utazunk Mersinbe az Euroliga legjobb játékosállományával rendelkező csapatához, bízom benne, hogy tudunk majd ellenük egy jó mérkőzést játszani."

Mészárosné Kovács Andrea: "A harmadik negyedet nagyon rosszul kezdtük, de sajnos a mérkőzést is rosszul kezdtük. A kapott pontok számával végülis elégedett vagyok, hetven pontot kapni egy ilyen szintű csapattól nem szégyen. Belső poszton mi ma nagyon gyengék voltunk, nem tudtuk tartani a lépést a jó fizikumú belső játékosait a Diősgyőrnek, gratulálok nekik és további sok sikert kívánok nekik az Euroligában!"