A városvezetése továbbra is fontosnak tartja, hogy ne hagyja magára a miskolci családokat, és támogassa a városlakókat – olvasható az önkormányzat közleményében. 

Ezentúl a legfeljebb négylakásos, de közös mérőórával rendelkező, nem társasházi vagy lakásszövetkezeti lakóingatlanokban élők is igénybe vehetik lakásonként külön-külön is az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat.

A Magyar Közlönyben 2022. szeptember 9-én jelent meg, hogy ehhez az ingatlan lakásainak számáról az önkormányzatok jegyzője állít ki, csak erre a kedvezményre jogosító hatósági bizonyítványt. A Kormányrendelet szerint ezzel új hatáskört és feladatkört kapnak a jegyzők.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elektronikusan, postai úton vagy személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáiban lehet benyújtani. Ehhez formanyomtatvány is rendelkezésre áll, mely elérhető a www.miskolc.hu honlapon, vagy az ügyfélszolgálati irodákban. 

A jegyző a hatósági bizonyítványt a kérelem beérkezésétől számított 8 napon belül, helyszíni szemle alapján állítja ki, amennyiben a lakás kialakítása megfelel az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997.(XII.20) Korm.rendelet 105.§-a szerinti lakás meghatározásnak.

A kiállított hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztónak kell benyújtania a földgázszolgáltatóhoz.

(Fotó: Marjai János)