Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak egy koncepció volt és az is maradt a Ford 1958-as Country Squire Station Wagon névre hallgató kempingautója.

Akár a Barbie filmbe is beférhetett volna a Ford 1958-as koncepciója, amit a Washington Postban is szerepeltettek, de végül semmi sem lett belőle. Konkrétan gombnyomásokra kinyíló, rengeteg extrával felszerelt kempingautóról lett volna szó, ami nem lakóbuszként működött volna, de egy hétvégi tóparti kiruccanásra bőven megfelelt volna.

Pláne, hogy sátorba csomagolt hálókabint, mini konyhát és egy csónakot is megálmodtak a kocsiba. Ez volt a Ford válasza az amerikaiak nagy kempingdivatjára, ami már az ’50-es évek közepén megindult. A Country Squire Station Wagon első ránézésre, „összehajtott” formában egyébként nem lett volna olyan kirívó,csupán egy szokásos családi autó, tetején egy csónakkal.

Valójában odafent a sátorban és a kocsiban is tartalmazott egy kétszemélyes ágyat/matracot, így egy kétgyermekes család is bátran használhatta volna víkendezni. Az extrák gombnyomásra fedték fel magukat, vagy vették fel kempinges pozíciójukat. A hűtőszekrényes nyárikonyhát, a zuhanyzót… egyedül a mellékhelyiség hiányzott, de feltételezték, hogy a Country Squire Station Wagon használói hivatalos kempingben parkolnak majd.

A Ford úgy határozott, ha nagyobb igény lenne a különleges kempingautóra, keresnek egy kivitelezőt, akivel majd sorozatgyártásban is meg tudják valósítani, de ez sajnos elmaradt, sosem kelt életre a mai szemmel is takaros camper.