Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc NBI-es röplabdacsapata Szegeden zárta a középszakaszt.

Azt már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy a miskolci gárda első helyét ez a párharc nem befolyásolja míg a szegedieknek pontokra volt szükségük a második hely megtartásához.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója:

Az első szettben csapatunk hamar magához vette a kezdeményezést, Árva és Komlósi szállította a pontokat. Ebben a felvonásban a játék minden elemében sikerült a házigazdák felé nőni és 19:25 arányban megnyerni ezt a játékrészt.

A következő két szettben a hazai csapat játéka feljavult így átvették a mérkőzés irányítását. Csapatunk játéka kissé hullámzó volt, hol sikerül ellépni az ellenféltől, hol pedig nagy hátrányba kerültek Kovácsék. Így a második felvonást 25:21-re míg a harmadikat 25:22-re vesztette el a miskolci csapat.

A negyed játékrészre ismét fokozatot váltott csapatunk és már közel azon a hőfokon játszott ahogy tud. Így ezt az etapot 21:25-re hozták Kozsláék így következhetett a az ötödik döntő szett.

Az utolsó szett elején a hazai gárdának sikerült ellépni, 3:0-át mutatott ekkor az eredményjelző. Csizmadiáék még egy utolsó rohammal közelebb kerültek a Tisza partiakhoz, de beérni már nem sikerült, így ezt a felvonást 15:11-re nyerte a hazai csapat és vele együtt a mérkőzést is 3:2 arányban.

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 3:2

MEAFC-Miskolc: Kozsla, McLaughlin, Kovács Z. Csizmadia, Komlósi , Árva Csere: Karóczi (liberó), Szabó P. Simkó ,Kapusi, Oláh, Tóth, Vezetőedző: Bagó László.

Vidux-Szegedi RSE: Piti, Kasnyik, Dileo, Honti, Pozzobon, Csányi Csere: Borsi (liberó), Bodnár, Szepesi,

Fitor, Sarnyai, Demcsák, Vezetőedző: Fésüs Erzsébet

Úgy szálltunk bele a meccsbe, ahogy egy ilyen számunkra tét nélküli meccsen kell. Egy szett erejéig élesek voltunk, nagyszerűen játszottunk. Nem sikerült ezt a szintet tovább tartani, a kialakult szoros küzdelemben mezőnyvédekezésben nyújtott teljesítményével volt jobb a Szeged.

 

– értékelte a mérkőzést Bagó László vezetőedző

Ezzel a mérkőzéssel véget a középszakasz. A versenykiírás értelmében, most a negyeddöntő párharcok következnek, amelyben csapatunk nem lesz érdekelt, hiszen nincs ellenfele. Így Bagó László együttesére most több hét kényszer pihenő vár, mielőtt az elődöntő párharcai elindulnának.

Negyeddöntő párosítások:

Dág KSE – Szolnoki RK

DKSE – TFSE