Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Károly király évente látogat el Zalánpatakra, Erdélybe. 1998-ban beleszeretett a tájba és megvásárolt egy 18. századi szász házikót, amelyet egyébként bárki kibérelhet. Erre a tényre az amerikai utazási magazin, a Travel and Leisure is felfigyelt, így az erdélyi falu felkerült a világ turisztikai térképére.

Alapítványnak megy a bevétel

A Zalán Vendégházat ma már szállásfoglaló oldalakon is hirdetik viszonylag megfizethető áron. A recepción magyarul és románul beszélnek. A foglalásokból jövő bevételt a The Prince Of Wales Alapítvány, a The Pince’s Charities tagszervezete kapja. A berendezés antik és parasztbarokk stílusú bútorok, valamint régi népművészeti tárgyak keverékéből áll.

Komfortos és otthonos

A berendezés ezen kívül a magyar, a román és a szász kultúra elemeit tartalmazzák. Az amerikai lap azt is megemlíti, hogy helyi alapanyagból főznek a helyszínen otthonos ételeket, így elég nagy sikert és látogatottságot jósol a háznak az utazási magazin.

A helyszínen érdekes programokból sincs hiány, mint például a kirándulások, a szabadtéri vacsorák, forralt borral kiegészített lovas szánkózás, lovaglás, vagy éppen fürdőzés.