Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pizzakiszállító cég élesben is tesztelte a városi autóforgalomban cikázó ételfutárok munkájának továbbfejlesztését.

Az angliai Glastonbury Fesztivál résztvevői békésen kempingeztek a sátrak között, amikor is egyszercsak egy arra repülő pizzafutárra lehettek figyelmesek a levegőben. Mielőtt kollektív hallucinációra gyanakodtak volna, megállapíthatták, hogy valóban az égből szállt alá a futár. A Domino’s pizzalánc munkatársa érkezett igen látványos módon a pizzákkal, és mint kiderült, a fesztiválozók voltak az új ételkiszállítási módszer tesztalanyai. 

Mint az alábbi videón is látható, a speciális „hátitáskát” viselő futár felveszi a dobozokat a pizzalánc egyik üzletében, majd elindul kifelé, ahol egyszercsak felemelkedik, és a föld felett néhány méterrel suhan lazán a célpontja felé. Egyedi készítésű ruháját speciális technológiával szerelték fel. A kisebbik újdonság, hogy a felszerelés melegen és frissen tartja az ételeket a pizzás dobozokban; a nagyobbik a futár hátán található úgynevezett jetpack, amely a levegőbe emeli.

 

Igen, egy sugárhajtású öltözet emeli a levegőbe a pizzafutárt. A Domino’s pizza közlése szerint a Glastonbury fesztivál ihlette az ötletet, ahol a Pyramid Stage vasárnapi fő fellépője, Elton John volt. Innen már könnyen beugorhat az énekes-zeneszerző megaslágere, a Rocket Man.

„Amikor rájöttünk, hogy a lehetetlen a Domino’s pizzaszeletekkel egy standdal megjelenni a fesztiválon, az idei headlinerből merítettünk ihletet, hogy elindítsuk a saját gyorsított kiszállításunkat. Erre tettünk most kísérletet” – mondta Sam Wilson a Domino’s képviseletében. Arra a kérdésre, hogy ez egy országos rakétahajtású flotta első lépése-e, a szóvivő sokat sejtetően hozzátette: „Egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy az ötletnek vannak lábai… avagy szárnyai… illetve sugárhajtásúak.”

A futár egyedi készítésű ruháját a Gravity Industries készítette, és bár a pontos költség összegét nem erősítették meg, a találgatások szerint több százezer font, tehát több tízmilliós összegbe kerülhet egy ilyen felszerelés.

„A pizza melegen tartása a sugárhajtású ruhával határozottan szokatlan felhasználása a technológiánknak, és a pizza nem szerepel a normál repülési tervünkben” – fogalmazott szellemesen a Gravity Industries szóvivője. „De az mindenképpen e gyors kiszállítási szolgáltatás jövőjét mutatja, hogy Somerset mezőin átrepülve képesek voltunk rövidíteni az átlagos kiszállítási időn, és ételhez juttatni a kempingezőket.”