Hátrányos helyzetű gyerekekkel rögzítették a klasszikus karácsonyi dalt. Lovári, angol és magyar nyelven hangzott el, Lakatos Mónika, Nótár Mary és Takács Nikolas, valamint a Szent Efrém Férfikar közreműködésével. 

Nemes célért küzd a "Közös hang"

A Danubia Zenekar és a Máltai Szimfónia Közös hang programja a felzárkózó településeken élő, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zenei esélyteremtő programjában tanuló gyerekek művészi integrációját támogatja. A zenekar tagjai és a Máltai Szimfóniában hangszeren tanuló gyerekek és tanáraik között személyes kapcsolat. Közösek a próbák és közösek a fellépések.

A Danubia Zenekar tagjai az elmúlt két évben rendszeresen ellátogatták a Heves megyei Tarnazsadányba, Tarnabodba és Erkre, hogy a gyerekekkel együtt készüljenek a közös fellépésekre.

A zene szeretetére ösztönzik a fiatalokat

Decemberben a Máltai Szimfónia további helyszíneket keres fel. A program célja a gyerekek és tanáraik támogatása és a zenélésre való ösztönzése. Tervek között szerepel további régiók bevonása a programba. Báder Ernő, a Máltai Szimfónia művészeti vezetőjének ötlete volt, hogy közös dalban is megmutassák az ifjú zenészek és mestereik magukat és tudásukat.
Így született meg a Csendes éj feldolgozása.

(Lakatos Mónika, forrás: Danubia Zenekar)