A főút Gesztely és Szerencs közötti 19 kilométeres szakaszának négysávosítási munkálatai 2021 májusában kezdődtek el, ezúttal pedig már tíz kilométeren nyitották meg a járműforgalom előtt mindegyik Miskolc, illetve Szerencs felé vezető forgalmi sávot.

Úgy jött létre a fejlesztés, hogy a meglévő 37-es főút mellé építettek két új sávot, az eddig használt szakaszok pedig teljesen megújultak – emelte ki a sajtótájékoztatón dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője. 

Az útszakasz építése során több új forgalomtechnikai megoldást alkalmaztak, ilyen például a két pályát elválasztó modern sodronykorlát, az „okos” körforgalom és a 67-es útról már ismert „zenélő út”.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta, a teljes, mintegy 31 milliárd forint értékű útépítés és felújítás során elkészült mind a négy útpálya.

A beruházás utolsó fázisa december 9-ig hófogó kerítések hálók telepítésével, burkolatfestéssel folytatódik, valamint elkezdődtek a műszaki átadás-átvételi folyamatok.

A projekt teljes befejezése 2023 áprilisára várható, addig ez az útszakasz munkaterület marad, így a kétszer két sávos megnyitást követően is óránkénti hetven kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben a főúton.