Egy japán férfi évekkel korábban három banánfát ültetett Kurume városban egy, a sávokat elválasztó kis zöld területre. Nem tudni pontosan, hogy  miért döntött úgy, hogy pont egy ilyen szokatlan helyen kezd el kertészkedni, és az sem, hogyan lehet az, hogy két éven át senkinek nem szúrt szemet az, hogy valaki naponta átkel egy forgalmas úton, hogy megöntözzön három banánfát. 

 

Ahogyan telt az idő, a növények persze egyre terebélyesebbek lettek, és sajnos ez jelentette a vesztüket, a hatóságok ugyanis úgy ítélték meg, hogy a fák akadályozzák az autósokat abban, hogy jól lássák a forgalmat, ezért arra kötelezték a férfit, hogy távolítsa el azokat, ellenkező esetben 500 000 jen (több mint 1,1 millió forint) pénzbüntetést kell fizetnie, vagy akár egy évre börtönbe is kerülhet. 

„Magányos vagyok… Magányosnak érzem magam a gyönyörű banánfáim nélkül” – nyilatkozta a férfi, miután kiszedték a helyükről a növényeket, amikről olyan sokáig gondoskodott.

A kurumei banánfák történetét egyébként az egész ország megismerhette, hiszen a sajtó is nagy figyelemmel követte az eseményeket, jelen voltak akkor is, amikor a fákat kiszedték a földből, illetve, amikor a férfi megpróbálta megenni a róluk szüretelt, kissé éretlen gyümölcsöket. 

Miután kiemelték a banánfákat az eredeti helyükről, szerencsére nem a szemétben végezték, kettőt egy 80 éves férfi fogadott örökbe, és megígérte, hogy nagyon fog rájuk vigyázni, a harmadikat pedig a fákat ültető férfi odaajándékozta az egyik barátjának születésnapja alkalmából.