Azt hiszed, nem lehet? Ugyan, a mai világban?  A turizmus egyik szeretett helyszíne Prága. A város, ahol egyensúlyban vannak a régi, történelmi épületek és látnivalók, illetve a modern városnegyedek, üzletek, múzeumok.  Pár éve van egy olyan látványossága is a városnak, ami ötvözi a közlekedési hagyományokat, a modern stílust és a luxus kényelmet. 

Ez a T3 Cupé, a prágai városnéző villamos. 

A menetrendszerint közlekedő T3 Cupé  elvarázsolta a városi közlekedés szerelmeseit. A szerelem pedig szűnni nem látszó érzéssé  alakult. 
A Tatra T3 villamos újragondolásán, megvalósításán Anna Marešová cseh dizájner csoport tagjai dolgoztak. Megtartották a Tátra villamosok jellegzetes vonalvezetését, de érzékeny eleganciával és modern technológiával felszerelve gondolták újra, elsősorban a belső terét.

Jegypénztárból bárpult

Az átalakított villamosnak egy ajtaja van. Az utasok maximális létszáma 31. Ülései hófehérek, kétoldalán fehér bőrrel borított pad, és egy kisebb bárpult található. Ez utóbbit az egykor jegypénztárként használt boxból alakítottak ki.

A 2019-es "Red Dot" nevű nemzetközi dizájnverseny minőségi védjegyét is elnyerő indigókék, fehér és ezüst színű csodajárgány jelenleg bérelhető formában közelekedik.

Sőt nem is egyedül, hiszen  több más prágai nosztalgia villamossal együtt bérelhetővé vált. 

Vagyis ha nosztalgiázni szottyan kedved és van 60 – 90 perc szabadidőd, no és ha éppen arra jársz, akkor adott a lehetőség. 

(forrás, fotó: traveo.hu, PETR HEJNA / T3COUPE.COM)