Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 34 éves férfi bélelzáródással került a kórházba, súlyos vége is lehetett volna az esetnek.
A bizarr étkezési szokásra azt követően derült fény, hogy a kórházba szállított beteg hasi fájdalomra, hányingerre és hányásra panaszkodott, valamint semmilyen ételt és italt nem tudott magához venni.
Az orvosok CT-vizsgálatot rendeltek el, melynek során kiderült, hogy a férfi vékonybelét elzárta valami. A páciens ezt követően vallotta bel, hogy dührohamában lenyelt egy óvszerbe csomagolt banánt.
A férfit ezt követően azonnal megműtötték, a beavatkozás során pedig eltávolították az oda nem illő tárgyat, végül három nappal később már a kórházból is kiengedték.
Az orvosok rostszegény étrendet rendeltek el számára, két héttel a műtét után pedig már sokkal jobban volt a beteg, akinek viszont még hónapokra volt szükségre, mire normalizálódott a bélműködése.

Az esetről készített tanulmány szerint ez volt az első ismert eset, hogy valaki ilyen módon szenvedett vékonybél-elzáródást. Általában kábítószerek csempészésénél fordult elő hasonló.