A franciáknál foglalkoznak a szexuális témákkal, Balin pedig inkább a homokba dugják a fejüket.
A kezdeményezés a fiatal korban történő nem kívánt terhességek elkerülése és a szexuális úton terjedő betegségek korlátozása érdekében született meg.

18-25 éves fiataloknak szóló óvszerosztást jelentett be Emmanuel Macron francia elnök annak érdekében, hogy visszaszorítsák a nem kívánt terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek számát az országban.
Az óvszereket 2023. január 1-től ingyenesen kapják majd a kedvezményezettek, akik a gyógyszertárakban vehetik át azokat.
Az óvszerosztás bevezetése a 25 év alatti nők számára idén ingyenesen biztosított fogamzásgátlás részeként történik, ugyanis a kormány igyekszik fenntartani a fogamzásgátláshoz való hozzáférést, különösen azokban az esetekben, amikor az érintettek mindezt nem engedhetik meg maguknak.
A kezdeményezés egyébként nem teljesen új dolog, Franciaországban ugyanis már most is biztosítja a nemzeti egészségügyi rendszer az óvszert, amennyiben azt orvos vagy szülésznő írja fel. Mindezt azért teszik, hogy korlátozzák az AIDS és más szexuális úton terjedő betegségek terjedését.

Les maladies sexuellement transmissibles sont en recrudescence chez les jeunes. C'est pourquoi, nous engageons une petite révolution de la prévention : https://t.co/x80Cvlo8x9
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) 
A francia elnök némi önkritikát is megfogalmazott a szexuális felvilágosítás terén nyújtott teljesítményt illetően, állítása szerint ugyanis nem vagyunk túl jók ebben a témában. Véleménye szerint a valóság nagyon különbözik az elmélettől, ezért ez egy olyan terület, ahol jobb képzést kell biztosítani a tanároknak, akik aztán a szükséges információkat tovább tudják adni a diákoknak.