Kezdőlap KÉK HÍREK

Elfelejtette lehalkítani a lopott telefont

A lenyúlt fülhallgató is bejelzett a búvóhelyük közelében.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 50 éves és egy 31 éves helyi férfival szemben.

A gyanúsítottak 2023. január 26-án betörtek egy miskolci házba, ahonnan mintegy 15 millió forint értékben tabletet, telefont, fülhallgatót, illetve két értékes karórát loptak el. A police.hu információi szerint a bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőket.

A rendőröknek nagy segítséget jelentett, hogy a tablet aktuális helye bemérhető volt, illetve a fülhallgató is bejelzett a feltételezett elkövetők búvóhelye közelében. A Miskolci Rendőrkapitányság, és a Közterületi Támogató Alosztály munkatásai először felhívták a korábban eltulajdonított telefont, ami hallhatóan kicsörgött. A rendőrök ezt követően behatoltak a miskolci lakásba, és elfogták a gyanúsítottakat.

A Miskolci Rendőrkapitányság a 2022. január 29-én őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tett letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt.