Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolc magyar márka mutathatta be 2023-as tavaszi-nyári kollekciójának darabjait a Milano Fashion Weeken.

Mindez a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) stratégiai együttműködésének köszönhetően jöhetett létre.

A BACKSTAGE-BEN

A szeptember 20. és 26. között megrendezett Milano Fashion Weeken olyan magyar tervezők mutathatták be, – egy kollektív divatbemutató keretében, több mint háromszáz néző előtt – legújabb kollekciójukat, mint ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, ZSIGMOND és a THEFOUR. A PELSO ráadásul egy önálló prezentációra kapott lehetőséget.ZSIGMOND

A Milano Fashion Week divatközpontjában továbbá egy héten keresztül több ezer érdeklődő tekinthette meg hat hazai márka: ABODI, CUKOVY, KATA SZEGEDI, NINI, UNREALINDUSTRY és a PINETIME exkluzív darabjait.

CUKOVY

„Ez a divatbemutató a Magyar Divat & Design Ügynökség és a Camera Nazionale della Moda Italiana partnerségének sikerét is bizonyítja, a két ügynökség közösen mentorált tervezőire egyre többen kíváncsiak. Stratégiai célunk, hogy a magyar tehetségeket tovább támogassuk a nemzetközi siker és elismertség útján” – összegezte Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója a Milánóban elért eredmények jelentőségét.

/A nyitóképen a CUKOVY márka egyik darabja látható. Fotók: HDFA/