Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolják őket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a négy férfi ellen, akik Encsen bozótvágó késsel és vascsővel bántalmazták egyikük haragosát.

Az elkövetők tavaly január végén meglátták a sértett férfit, aki az egyik encsi utcán gyalogolt. Vele nagyon rossz viszonyban voltak, ugyanis a férfi felesége január elején az egyik vádlottat szexuális erőszak miatt feljelentette.

A férfiak kimentek az utcára, közülük annál a vádlottnál, aki ellen a feljelentés megtörtént, egy vascső volt, míg az apjánál egy bozótvágó kés. Körbefogták a sértettet, majd a feljelentés miatt szidták.

Az egyik elkövető egy gázspray-vel lefújta a sértettet, majd elővette a bozótvágó kést, és azzal többször a fejére, és a védekezésként felemelt karjára sújtott. A férfi a földre rogyott, ekkor a másik vádlott a vascsővel a fején megütötte. Két társuk „Öld meg a kutyát!” felkiáltással biztatta a támadókat.

A bántalmazott férfi időközben felállt és futva menekült, azonban a bozótvágó késsel támadó férfi utánaszaladt és még egyszer fejen ütötte. A többiek is üldözőbe vették, viszont egy járókelő közbeavatkozott és felszólította őket, hogy hagyják abba.

A férfi a bántalmazás következtében a halántékcsont nyolc napon túl gyógyuló nyílt törését, valamint vágott sérüléseket szenvedett el. A bozótvágó késsel a fejre mért csapások miatt a cselekmény alkalmas volt közvetett életveszélyes sérülés okozására.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben – akik közül az eszközt használók büntetlen előéletűek, míg társaik büntetett előéletűek – börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.