Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szervezők azokat a miskolciakat várják a II. Városi Estre, akiket érdekel a Népkert sorsa, és szívesen megismernék, hogy milyen lehetőségek nyílnak a fejlesztésére, illetve kifejtenék véleményüket a témában.

Az első hatvan regisztráló vehet majd részt a december 1-jén, 17 órakor a Népkert Vigadóban kezdődő rendezvényen.

„A Népkert számos lehetőség előtt áll, azonban nem szabad egyoldalúan bármelyiket elfogadni és nekiállni a kivitelezésnek. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és szakmai partnere, a Dialóg Egyesület ezen gondolatot követve, a részvételi demokrácia egyik eszközét használva szervez – az egykori diósgyőri strand lehetőségeit körüljáró eseményhez hasonló – Városi Estet, hogy tények mentén a Népkerttel kapcsolatban is minél többen megismerjék, mivé válhat a belváros legnagyobb egybefüggő zöldterülete, valamint mivé nem.”

A november 20-i Termelői Vásár során az Erzsébet téren saját standdal várják a szervezők azokat, akik érdeklődnek a Városi Est iránt, szeretnének többet megtudni a rendezvényről – például arról, hogy mely területek szakértői részletezik majd a Népkert lehetőségeit megszabó tényeket.

A helyszínen lehetőség lesz az online regisztrációra is, valamint annak a „közérzeti kérdőívnek” a kitöltésére is, amely még a december 1-i esemény előtt azt méri fel, hogy a miskolciak hogyan viszonyulnak a Népkerthez.

Az eredményeket a Városi Esten ismertetik a megvalósítók.

Részletes információkat a tervezzukmiskolcot.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

/Nyitókép: hellomiskolc.hu/