A csaknem 300 millió forintos beruházásból eszközbeszerzés, napelemes rendszer telepítése, Excel oktatás és üzleti felhőszolgáltatás valósult meg.

Az AL-CU SERVICE Kft. 209,3 millió forint uniós feltételes támogatást nyert „A mikro-,kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati kiíráson Széchenyi Terv Plusz keretében.

A bátonyterenyei telephelyű vállalkozás hulladékkezeléssel foglalkozik. A szolgáltatását megújuló energia korszerűsítéssel, információs és kommunikációs technológiára irányuló képzéssel, valamint technológiai fejlesztést eredményező új eszközbeszerzéssel teszi még magasabb színvonalúvá és ügyfélcentrikusabbá.

A projekt keretében beszerzésre került Kéttengelyes aprítórendszer a hozzá tartozó vibrációs asztallal, Vízleválasztó asztal a hozzá tartozó berendezésekkel az elektronikai hulladék vizes asztalon történő tisztítására, Twister 22 a vizes leválasztó gép után a részszemcsék szárítására, valamint 5,265 kW napelemes rendszer kerül telepítésre.

A cég 4 fő részére az MS Excel oktatáshoz kapcsolódó képzést is biztosította, valamint a beruházásból az üzleti felhőszolgáltatás is megvalósult. 

A fejlesztés egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, és a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését. Az uniós támogatás segítségével az eddigi ügyfelek megtartása mellett piacbővülésre számítanak. A projekt megvalósulásával az árbevétel további folyamatos növekedése is várható.

A beruházások megkönnyítették a cég alkalmazottainak munkáját, illetve segítettek megtartani munkahelyüket is.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázati konstrukció keretében valósult meg.