A bronzmérkőzésen a SERCO UNI Győr csapatával játszottak a piros-fehérek.

A DVTK kosarasai végig uralták a találkozót, de igazából a negyedik negyedben mutatott elsöprő lendülettel kerekedtek felül ellenfelükön, így nagyarányú győzelmükkel (74-51) megérdemelten szerezték meg a Killik László Női Magyar Kupa bronzérmét.

Killik László Női Kosárlabda Magyar Kupa, a 3. helyért

DVTK HUN-Therm – SERCO UNI Győr 74-51 (17-15, 18-13, 15-16, 24-7)
/Sopron, Novomatic Aréna 400 néző/

Játékvezetők: Praksch Péter, Frányó Péter, Makrai Márton

DVTK: Aho N. 11/6, Bernáth 6, Guirantes 19/6, Garbin 10/6, Green 19
Cserék: Kányási 3/3, Kiss A. 6,  Aho T.
Vezetőedző: Völgyi Péter

Győr: Ellenberg 18/9, Dubei 6, Dombai 3, Oroszova 2, Williams 6
Cserék: Bach 11/3, Török 2, Ruff-Nagy 3, Weninger
Vezetőedző: Cziczás László


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter
„Címvédőként érkeztünk Sopronba, nagyon szerettünk volna döntőzni, de jól mutatja, milyen kiegyenlített a hazai bajnokság, hogy a PEAC remek játékával elütött minket a lehetőségtől, hogy bejussunk a fináléba. Az volt a kérdés, sikerül-e felállnunk a tegnapi vereségből, tudunk-e ezek után küzdeni egymásért. Ez ma végül maradéktalanul sikerült, és bár előzetesen fényesebbet szerettünk volna, mégis örülök ennek az éremnek, igazán értékes, hogy végül egy győzelemmel fejeztük be a tornát. Megerőltető volt nekünk a kettős terhelés a szezonban, így egy kisebb hullámvölgyben érkeztünk Sopronba, ezért is fontos, hogy nyerni tudtunk ma, büszke vagyok a csapatomra.”

Cziczás László
„Azt kell mondanom, hogy teljesen megérdemelte a DVTK a bronzérmet. Három negyeden keresztül meccsben voltunk, annak ellenére is, hogy nem játszottunk túl jól. A negyedik negyedünk katasztrofális volt, átgázoltak rajtunk, sok üres hárompontost engedtünk az ellenfélnek, nekünk pedig nem mentek a külső dobások. Boncolgathatnám még a helyzetkihasználásunkat, de a legnagyobb gond mégis az, ahogy az utolsó negyedben asszisztáltunk a DVTK nagyszerű játékához. Előzetesen nem azzal a céllal utaztunk ide, hogy negyedikek legyünk, de van javítási lehetőségünk még a bajnokságban, ami prioritást élvez nekünk, és előnyös helyzetből várjuk a záró fordulót.”

Aho Nina
„Tegnap kaptunk egy nagyobb pofont, de büszke vagyok arra, hogy összeszedtük magunkat. Megmutattuk, hogy egymásra támaszkodva egy jó csapat ellen is tudunk nyerni, még egy ilyen mérkőzés után is.”

Bach Boglárka
„Gratulálok a DVTK-nak, nem kérdés, megérdemelték a mai győzelmet. Nehéz megfogalmazni, mennyire csalódottak vagyunk, szerettük volna sikeresen zárni ezt a két napot. Nem a taktika döntött a mai mérkőzésen, a DVTK csapatként jobban funkcionált, mint mi.”