Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Csaknem háromezer program várja a látogatókat országszerte

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden eddiginél több, csaknem háromezer program várja a látogatókat országszerte és a Kárpát-medencében is az idei Múzeumok éjszakáján – hangzott el az eseménymegnyitóján Magyar Nemzeti Múzeumban.

A rendezvény idei jelszava a gólpassz, amely azon túl, hogy reflektál a labdarúgó Európa-bajnokságra, arra a csapatmunkára, szervezettsége is felhívja a figyelmet, amelyek alapján a múzeumok működnek, a múzeumi munkatársak dolgoznak.

A fővárosi rendezvények és kiállítások egységes karszalaggal látogathatók, amely nemcsak a csatlakozott intézményekbe való belépésre és a programokon való részvételre jogosít, de ingyenesen használhatók vele a BKK kizárólag ezen az estén üzemeltetett múzeumi buszjáratai is. Vidéken a belépőjegyek az adott intézményekben válthatók meg.

A mintegy 450 csatlakozó intézményben szombaton kora délutántól késő estig tárlatvezetésekkel, koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, workshopokkal, családi- és gyermekprogramokkal és meglepetésekkel várják az érdeklődőket. A szervezők az este folyamán élő közvetítésekkel jelentkeznek a program közösségi felületein, a Facebook- és Instagram-oldalakon is, ahol a legizgalmasabb helyszínekből és programokból adnak ízelítőt.

A programokról részletes információk elérhetők a Múzeumok éjszakája weboldalán, ahol helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetők az események, de egy mobilalkalmazás is segíti a tájékozódást.