Csettintés alatt 30 képet készít a Canon új fényképezőgépe

Az elhalasztott Olimpiára a Canon is ráerősített, az új EOS R3 nagy teljesítményű, nagy sebességű, tükör nélküli fényképezőgéppel, amely a professzionális sportfotózás és videókészítés új korszakát vezeti be.

Az első EOS típusú készülék, amely egyesíti a Canon által tervezett és gyártott, vadonatúj, rétegelt BSI CMOS-érzékelő és a DIGIC X képfeldolgozó processzor nyújtotta lehetőségeket.

A nagy sebességű fotózás és videózás teljesen új dimenziókat tár elénk. Az elektronikus zár használata mellett is 30 kép/mp sebességgel, teljes AF/AE követéssel és minimális képtorzulással fotózhatunk.

Az EOS R3 következő generációs Dual Pixel CMOS AF eszköze képes nyomon követni a bizonyos sebességgel mozgó alanyok szemét, fejét és testét, ezért kiválóan rögzíti a legfinomabb részleteket is a másodperc töredéke alatt. Ráadásul a Canon elárulta, hogy új (még nem közölt) elemmel bővíti a fényképezőgép AF-követő funkcióját.

Ugyanolyan tartósságra, valamint por- és vízállóságra számíthatunk, mint amelyet a Canon által kínált legendás EOS-1 sorozatú vázak biztosítanak. A fényképezőgép beépített markolata is az EOS-1D sorozat kedvelt jellemzője. Bármilyen körülmények között – a sportpálya vagy a medence szélén, beltérben vagy kültéren, hóesésben vagy napsütésben egyaránt jól használható lesz az EOS R3.