Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Digitális színház: a néző is részévé válik az előadásnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemzetközi kuriózumokkal, digitális technológiákat alkalmazó, interaktív előadásokkal várja a tizenéveseket a PlayOn! Budapest Nemzetközi Ifjúsági Színházi Fesztivál. 

A május 17-től 20-ig tartó eseményt a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében rendezi meg a Kolibri Színház.

A fesztiválra hét európai országból érkeznek a történetmesélés és a nézők bevonásának új formáit kereső előadások – közölte a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. 

A digitalizáció és a tizenéveseknek szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel, olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyek a fiatalok számára is széles körben ismertek, írják közleményükben. 

Ezekben az előadásokban a nézők résztvevőkké is válnak, hol azért, mert egy VR-szemüvegen keresztül nézik a történetet vagy egy interaktív tablet vezeti őket végig a városon, míg máskor egy mobilapplikáción keresztül befolyásolhatják a színpadi történést.