Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Diósgyőr nyerte az országos versenyt a „legtöbb lehullott csapadék” kategóriában, de Miskolc-Szentlélek sem maradt le nagyon.

A miskolci városrészben több mint 100 milliméternyi eső esett az elmúlt héten, összesen 105,3 milliméternyit – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésből.

Mint írták, az elmúlt hét napban az ország északkelet-délnyugati tengelyében esett a legtöbb csapadék, ott a 30 napos csapadékmennyiség 50-100 milliméternyivel több a sokévi átlagnál.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a legtöbb csapadékot az elmúlt hét napban Miskolc Diósgyőr városrészében mérték, 105,3 milliméternyit. A Heves vármegyei Gyöngyössolymos község Nyírjes településrészében 92,6, a Kékestetőn 87,4 milliméternyit mértek. A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Baskón 87,2, a Nógrád vármegyei Mohorán 85,1, Miskolc-Szentléleken pedig 83,5 milliméternyi csapadékot mértek egy hét alatt.