Növényi eredetű újrahasznosított anyagokból, 3D nyomtatással készült divattáskával nyert az első helyezett a Start-ME-up ötletversenyen.

Ahogyan arról korábban is írtunk a Miskolci Egyetem vállalkozói ötletversenyét ismét az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pénzdíjas pályázat keretében hirdette meg. 

A fenntarthatóság témájához kapcsolódott az a versenyt követő hallgatói fórum is, amelyen Deli Daniella, az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára az ökoszisztémát érintő témákról beszélgetett a diákokkal.

A Miskolci Egyetem sokszínűsége köszönt vissza az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pénzdíjas pályázat keretében meghirdetett Start-ME-up vállalkozói ötletversenyen: a kezdő tartalomgyártóknak szánt weboldaltól, a lézertechnológiás kerítésgyártáson, a bevásárlókosárgyűjtő roboton át a szépség- és divatipari termékek újragondolásáig számos vállalkozásra ajánlott ötlet és téma érkezett be az egyetemi hallgatóknak és középiskolásoknak kiírt versenyre.

Húsz pályázat ötletgazdáinak egy sikeres vállalkozóból, start-up szakemberből és egyetemi oktatókból összeállított szakmai zsűri előtt kellett bizonyítaniuk újító ötletük élet- és piacképességét.

 

A nyertes ötletgazdák, pályázó csapatok tagjai a nyereményt megbízási szerződés keretében kapják meg.

A szerződés egy hónapra szól, amelynek végén szakmai beszámolót kell készíteniük ötlet sorsának előrehaladásáról, az elvégzett feladatokról és eredményekről.

A nyertesek

I. helyezett

Borsodi Eszter – Miskolci Egyetem (PhD hallgató)

Téma: Növényi eredetű újrahasznosított anyagokból, 3D nyomtatással készült táskák a fenntartható divat jegyében
(Díj: 500 000 Ft)

II. helyezett

Csernák Lili – Miskolci Egyetem, vegyészmérnök szak

Téma: Chill tÉr
(Díj: 400 000 Ft)

III. helyezett

Kaposvári Péter Gergő – Avasi Gimnázium (11. évfolyam)

Téma: HunMappert – Egyedi térképek készítése grafikai szoftverekkel egyedi igényei szerint digitális és kézzel fogható formában.
(Díj: 400 000 Ft)

A legjobb prezentáció díja

Jordán Anikó, Mentes Dóra, Hatvani-Nagy Alpár Ferencz, Hornyák-Mester Enikő, Fiser Béla, Sőrés-Tölli Lilla Márta – Miskolci Egyetem, Vegyészmérnök MSc, 2. évfolyam

Téma: PUR mátrixú kompozit létrehozása, amely elsősorban hidropónia területén alkalmazható. A termék feladata, hogy a benne lévő tápanyag időben folytonosan oldódjon ki, növelje a terméshozamot és csökkentse a víz- és műtrágyafelhasználást, miközben védi a növényt az esetleges ion-sokkhatástól.
(Díj: 400 000 Ft)

A leginnovatívabb ötlet díja

Balázs Zsófia – Miskolci Egyetem BTK, magyartanár, erkölcstan- és etikatanár osztatlan, nappali képzés

Téma: Egy olyan szépségápolási termék létrehozása, ami minden nőnek (és a későbbiekben akár férfiaknak is) segítséget, könnyebbséget jelenthet a munkában, az iskolában, de legfőképp az utazások-nyaralások során. Az ötlet jelenleg a termékfejlesztés előtti fázisban tart.
(Díj: 400.000 Ft)

A KISS CÉGCSOPORT különdíja

Szabó Gábor Márk – Miskolci Egyetem Bsc gépészmérnöki, géptervező specializáció

Téma: Élethű kézműves makett (modell fák, bokrok és különböző terepkiegészítők készítése nemzetközi piacra)
(Díj: 60.000 Ft)