Kezdőlap KIEMELT

Elhunyt Kobold Tamás, városunk egykori polgármestere

Kobold Tamás 1994 és 2002 között volt Miskolc vezetője.

Kobold Tamás 1953-ban született Miskolcon. A család várossal való kapcsolata igen régi keletű, hisz anyai ágon dédszülei itt telepedtek le a múlt század második felében a Vasgyár létrehozásakor, akik a Felvidékről vándoroltak be. 

Középiskolai tanulmányait is Miskolcon végezte a Berzeviczy Gergely Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, majd érettségije után a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán szerzett diplomát. 1975-ben tért vissza Miskolcra, a Lenin Kohászati Művekhez, annak ellenére, hogy a karriert elsősorban a budapesti külkereskedelmi vállalatok jelenthették volna számára. Később a Diósgyőri Gépgyárban helyezkedett el, kereskedelmi mérnökként.

 

Először 1994-ben a KDNP színeiben választották Miskolc polgármesterévé, majd 1998-ban is elnyerte a választók bizalmát. Mindkét kampánnyal kapcsolatban örvendetesnek tartotta, hogy a vetélkedés során is tisztelték egymást, és egyik jelölt sem kapott gyógyíthatatlan sebeket.

Szerettem és szeretem. A tisztességes és becsületes munka megtapasztalt élménye, az emberré válásomat alakító, körülöttem élő mindennapok példaképeinek igyekezete köt engem ehhez a városhoz elválaszthatatlanul

– vallotta Miskolcról Kobold Tamás.

2010-ig önkormányzati képviselőként tovább dolgozott, de a közélettől később sem vonult vissza teljesen.  Aktív maradt a közügyekben és rendszeresen hallatta a hangját fontos társadalmi kérdésekben – méltatta közleményében az egykori városvezető munkásságát Miskolc MJV önkormányzata.