Kezdőlap KÉK HÍREK

Elítélték a férfit, aki halálosan megfenyegetett egy gyámügyi ügyintézőt

Nem jogerősen 1 év 10 hónap – végrehajtásában 4 év próbaidőre – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte tárgyalás mellőzésével a Szerencsi Járásbíróság a fenyegetőző férfit.

Korábban írtunk róla, hogy a vádlott fenyegetően lépett fel a gyámügyi dolgozókkal szemben, mert gyermekeit nevelőszülőknél helyezték el. A négy kiskorú azért került a gyámhatóság védelme alá, mert a gyerekek sem óvodába, sem iskolába nem jártak, és lakhatási körülményeik sem voltak megfelelők.

A férfi 2023 júniusában bement egy borsodi kistelepülés Családsegítő Szolgálatához és az ott dolgozó emberrel közölte, ha rövid időn belül nem történik másik intézkedés gyermekei ügyében, megkeresi az eljáró ügyintézőt, és rágyújtja a házát – közölte a Miskolci Törvényszék. Egy hónappal később telefonon felhívta a másik településen szolgálatot teljesítő gyámügyi ügyintézőt azzal, hogy mindenkit meg fog ölni, személyesen bemegy hozzá, és az asztalt rá fogja borítani. A fenyegetést követően meg is jelent az irodában, ahol a közfeladatot ellátó személlyel ingerülten üvöltözött. A vádlott magatartásának rendőri intézkedés vetett véget.

A bíróság a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek.