Nem rendezték meg a nyíltvízi úszók világkupa-küzdelmeinek párizsi állomását. A hatalmas esőzés miatt jelentősen romlott a Szajna vízminősége, így a szombati női verseny után vasárnap a férfiak viadala is elmaradt.
 

"A jövő évi olimpia tesztversenyének helyszínén a rossz időjárás miatt a víz szennyezettsége elérte azt a szintet, amiben már nem rendezhetnek versenyeket

– áll a nemzetközi szövetség közleményében. 1923 óta tilos a Szajnában fürdeni, de évtizedekre nyúlnak vissza az ennek megváltoztatására irányuló kísérletek, és a terv szerint egy 80 milliárd eurós beruházás által – egy földalatti átfolyómedencét építenek, amelynek célja az ilyen szennyezések megelőzése – a jövő évi ötkarikás játékokra ebből már nem lehet probléma.

Több magyar is indult volna a 10 kilométeres versenyen, a nőknél a fukuokai világbajnokságon a váltóval ezüstérmes Fábián Bettina és Olasz Anna, a férfiaknál pedig a csapat másik két tagja, Betlehem Dávid, illetve az egyéniben is második Rasovszky Kristóf volt a nevezettek között.

(forrás: mti, fotó: alon.hu)