Fókuszban a Hegyköz és a Bodrogköz.

Örök kérdés, hogy lehet egy kevésbé ismert, de kulturális és természeti látványosságokban egyaránt gazdag vidéket jobban promótálni. Erre keresték a választ a Hegyköz és a Bodrogköz “szerelmesei”, az itt élő vállalkozók, fejlesztési és turisztikai szakemberek, lokálpatrióták. A megoldás a határon átnyúló Interreg V-A Szlovákia -Magyarország Együttműködési Program által finanszírozott InnoCult projektben öltött testet. Ennek keretében például Pálházán kerékpárkölcsönző nyílt, ahol hagyományos bicajok mellett e-bike is kölcsönözhető. Azért, hogy utána útra keljenek, és felfedezzék a környéket az ide érkező vendégek, egy túraútvonal-tervező segít, amely a weben és applikáció formájában is elérhető.

A túrák során felfedezhetők azok a művészeti alkotások is, amelyeket magyar és szlovák művészek helyeztek ki ezeken az útvonalakon. Ilyen például az újrahasznosítás jegyében kidobott kerékpárokból készült perbenyiki Bicikló, a kisgéresi pincesor lejárataira került díszítések, vagy a füzérradványi gombaszobrok, amelyek oktatási jelleggel a környék gombafajtáit is bemutatják.
Ezen kívül, amíg volt rá lehetőség, közösen szervezett fesztiválok, kulturális események is segítették a Hegyköz és Bodrogköz felfedezését, elég csak csak a pálházai I. Pagony Projekt Fesztiválon fellépő Bohemian Betyars és Parno Graszt közös koncertjére, vagy a perbenyiki Szent István napokra gondolni.