Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután csütörtökön Gironában, az Euroligában diadalmaskodtak Völgyi Péter játékosai hazai pályán a fővárosi Ludovika Csata együttesét is legyőzték.

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 11. forduló

DVTK HUN-Therm – Ludovika Csata 79-62 (13-16, 31-23, 24-8, 11-15)

(Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző)

Játékvezetők: Goda László, Szilágyi Bálint, Rózsavölgyi Alexandra

DVTK: Aho T. 4, Aho N., Guirantes 5, Garbin 14/6, Kiss A. 21.

Csere: Bernáth 9/6, Kányási 7/3, Oláh 6/6, Green 13, Vég-Dudás

Vezetőedző: Völgyi Péter

Ludovika Csata: Horváth B. 7/6, Czank 6/3, Toman D. 12/6, Fuehring 17/3, Barnai 3.

Csere: Gyöngyösi 11/3, Szabó F., Jáhni 4, Toman R. 2, Boros B.

Vezetőedző: Tursics Krisztián


Mérkőzés utáni értékelések

Toman Dóra (Ludovika Csata): „Először is gratulálok a Diósgyőr csatapának. Azt gondolom, hogy ez a meccs két részből állt: az első félidőben kevés hibával és jó támadójátékkal sikerült játszanunk, a második félidőben ez teljesen nem sikerült, szétestünk, és mondhatni, hogy a Diósgyőr átdarált rajtunk, teljesen megérdemelt a győzelmük. Tanulunk a hibákból és próbáljuk fejleszteni magunkat és továbbmenni.”

Tursics Krisztián (Ludovika Csata): „Gratulálok a DVTK-nak, azt gondolom számukra ez egy maximálisan megérdemelt győzelem volt, a második félidőben előkerült egy  olyan fizikalitás és védekezésben való dominancia, amit mi – azt gondolom –nem tudunk kontrollálni. Megérdemelt hazai győzelem lett, dolgozunk tovább, hiszen jövő héten rangadó vár ránk a bajnokságban.”

Kiss Angelika (DVTK HUN-Therm): „Szeretnék gratulálni a Csata együttesének, egy jó mérkőzést sikerült ellenük játszani. Sok hibával játszottunk, az elején túl lassan kezdtük a mérkőzést. Aztán megtaláltuk a ritmusunkat, és a harmadik negyedre úgy jöttünk ki, hogy kosárra tudtuk váltani a hibáikat, úgyhogy ezt kell folytatnunk. Egy gyorsat pihenünk, aztán megyünk tovább, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, arra kell koncentrálnunk.”

Völgyi Péter (DVTK HUN-Therm): „Szerintem a végeredmény nem tükrözi az eredményt, nagyon nehéz mérkőzést játszottunk. Az első félidőben nagyon sokat hibáztunk, ezen a harmadik negyedben sikerült változtatnunk, főleg védekezésben. Kiemelném a szerzett labdáinkat, mert szerintem ez döntötte el számunkra a találkozót. Tényleg nehéz sorozatban vagyunk most a karácsonyi szünetig, Salamancába utazunk jövő hét kedden, igyekszünk belőlük is olyan jól felkészülni, mint tettük azt a Girona ellen, utána pedig még vár ránk két nagyon fontos hazai összecsapás.”

/Fotó: Osztie Tibor/