Sir Elton John öt éve tartó, “Farewell Yellow Brick Road” búcsúturnéja az eredeti tervek szerint 2023. július 8-án Stockholmban ér véget. Előtte azonban Grammy-díjas énekes még számos koncerttel örvendezteti meg a rajongóit, többek közt a hazájában, Nagy-Britanniában, ahol a mostani bejelentés szerint két plusz fellépése lesz.

Elton John tavaly nyár végén combsérülést szenvedett és műtétre szorult, ezért fájó szívvel lemondta le a fellépéseit. Az ötszörös Grammy-díjas zenész tavaly Nagy-Britanniában és Európában koncertezett volna, a “Farewell Yellow Brick Road” turné részeként, ami így 2022-ben folytatódott, de a tengerentúli fellépésekkel, amelyek januárjában, New Orleans-ban startoltak és három egymást követő koncerttel érnek véget a Los Angeles-i Jordan Stadionban november 17-én, 19-én és 20-án. Az elmaradt európai koncerteket 2032-ban pótolja Sir Elton, majd végleg visszavonul a színpadtól és a zenéléstől.

Az európai koncertek előtt Elton John januárban Új-Zélandon és Ausztráliában folytatja a koncertezést, majd ismét az öreg kontinensen lép fel. A mostani bejelentés szerint a londoni O2 arénában a betervezett kilenc mellé egy tízedik koncertet is ad, május 30-án, Birminghamben, az Utilita Arenában pedig egy negyedik show-al várja a rajongóit június 8-án.