Nagyon sok dologra felkészülsz a terhességeddel kapcsolatban, de biztos, hogy valamire még te sem gondoltál. Áldott állapotban a bőröd állapota is megváltozik. Mutatjuk, mikre kell figyelned.

Az első trimeszterben fejlődik legtöbbet a baba idegrendszere, ezért itt a kozmetikummal nagyon óvatosan kell bánnod. Ilyenkor gyakran megjelennek gyulladt mitesszerek és pattanások, de ezek később fokozatosan elmúlnak.

Pattanások

Ha gyulladt pattanásokat tapasztalsz a bőrödön, figyelned kell a megfelelő tisztításra. Ilyenkor nem ajánlott erőteljes tisztítót használni a bőrödön, elég egy lemosó tej vagy gél. Használd reggel és este.

Bőrgyulladás

A dermatitisz általában a bőr gyulladását jelzi, bőrpírral és viszketéssel jár együtt. Ilyenkor érdemes szakértővel konzultálnod, akik segítenek abban, hogy milyen készítménnyel kellene kezelned.

Májfolt

A hiperpigmentáció egy speciális formája a terhességi májfolt, amely a hormonális változások és az UV-sugárzás együttes hatásai miatt alakul ki. Ennek megelőzése érdekében a fényvédelem nagyon fontos. Kismamáknál különösen kiemelendő, hogy fizikai fényvédőket, titándioxid- és cinkoxid-alapú termékeket használjanak.

Bőrhidratáció

Várandósan nagyon fontos figyelni a folyadékpótlásra, de azért a bőrünk hidratálását sem szabad elhanyagolni. Ilyenkor nyugodtan beiktathatsz az arcápolási rutinodba egy extra hialuronsavas szérumot.